امروزه سیستم های سوخت و جرقه با توجه به رشد و پیشرفت خودرو ها جهت تأمین نیاز های مشتریان به سوی سیستم های الکترونیکی و دقیق هدایت شده اند، این سیستم ها باید به گونه ای باشند، که خودرو به صورت حساب شده بهترین شتاب، قدرت، و کمترین مصرف سوخت و حداقل آلودگی را داشته باشد و بتواند به صورت خودکار با محیط های مختلف سازگار شده و همچنین به صورت اتوماتیک تنظیم شود.
روش سوخت رسانی تزریقی این مشکل اساسی را حل نموده است و با تزریق یکنواخت به پشت بشقابک سوپاپ ها توزیع یکسانی بعمل می آورد.
اساس کار در این سیستم بدین صورت است که اطلاعاتی توسط سنسور ها یا حسگر ها به کامپیوتر سیستم ارسال شده و بعد از پردازش اطلاعات ورودی توسط کامپیوتر (ECU)، عملگر های سیستم توسط ECU فعال می شوند. برای درک بهتر، سیستم انژکتوری را به بدن انسان تشبیه می کنیم که در آن، ECU یا پردازنده، مغز سیستم، حسگر ها در واقع چشم و گوش و حس های سیستم، و عملگر ها دست و پا و اعضای حرکتی سیستم را دارند.
1- SPFI (پاشش تک نقطه ای)
2- MPFI ( پاشش چند نقطه ای)
3- GDI (پاشش مستقیم گازوییل)
در این سیستم انژکتوری، از یک انژکتور و سولنوئیدی و یک دستگاه کنترل الکترونیکی استفاده شده و محل قرارگیری انزکتور در بالای دریچه گاز است این سیستم، سوخت را با توجه به شرایط خاص به داخل مانیفولد ورودی تزریق می کند بیشتر اتومبیل های آمریکایی از این سیستم استفاده می کنند.
در این سیستم برای هر سیلندر یک انزکتور در نظر گرفته شده است. این انژکتور ها در مانیفولد ورودی و پشت سوپاپ های هوا قرار گرفته اند و به روش های مختلف پاشش سوخت صورت می گیرد که می توان حالت های زیر را نام برد.
الف) ترتیبی: پاشش سوخت بر حسب ترتیب احتراق انجام می شود.
ب) نیمه ترتیبی: پاشش سوخت در سیلندرها، با توجه به سیلندر های قرینه می باشد، یعنی در یک موتور چهار سیلندر، پاشش سوخت در سیلندرها دو به دو انجام می شود.
ج) غیر ترتیبی: پاشش سوخت توسط انزکتور ها همزمان انجام می گردد.
پاشش سوخت توسط یک انژکتور مجزا برای هر سیلندر، در داخل محفظۀ احتراق انجام می شود در این سیستم برای هر سیلندر یک انزکتور در نظر گرفته شده که این انژکتور ها در داخل اتاق احتراق قرار گرفته و سوخت را مستقیم داخل اتاق احتراق روی پیستون تزریق می کنند، مانند موتور های دیزل.
1- تزریق مستقیم در محفظه احتراق
2- تزریق سوخت در مانیفولد هوا، پشت بشقابک سوپاپ هوا
3- تزریق سوخت در پشت دریچه گاز یاSPFI ,TBI
الف) بخش سوخت رسانی
ب) بخش هوا رسانی
ج) قطعات الکتریکی و الکترونیکی
پیکان انژکتوری: ECU:SAGEM SL96-D – کانکتور 55 پایه و با پوشش نیمه ترتیبی
پژو پارس: ECU:SAGEM SL96-D – کانکتور 55 پایه و با پوشش نیمه ترتیبی
پژو پارس: مگنتی مارلی MM8P ECU:– کانکتور 35 پایه و با پوشش گروهی
سمند: ECU:SAGEM S 196-D – کانکتور 55 پایه و با پوشش نیمه ترتیبی
پژو 206: ECU:SAGEM S 2000– کانکتور 112 پایه سر سوکته و با پوشش ترتیبی
پژو مولتی پلکس: ECU:SAGEM 2000– کانکتور 112 پایه سر سوکته و با پوشش ترتیبی
اجزاء به کار رفته در سیستم سوخت رسانی عبارتند از:
استفاده از مطالب وب سايت آی زمرد با ذکر منبع بلامانع است. تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت زمردیدک میباشد.
نظرات